söndag 25 november 2012

Speglar på gymmet

Axelputs. Därför är speglar och fotografi viktigt vid träning, det är så man kartlägger och lär känna både sin kropps rörelsemönster och estetiska utveckling. Du ser helt enkelt om du tränar rätt eller inte (rörelsenbedömning) och du ser om du får en jämn utveckling av muskler (estetisk bedömning). Felaktig rörelse och ojämn utveckling av muskulatur kan i det långa loppet leda till skador. Sammanfattat: Kolla in dig själv i spegeln ofta medan du tränar och studera din kropp på fotografier när du kommit hem.

Många som studerar gymkultur brukar ha fått den felaktiga uppfattningen om att gymmet är en väldigt utseendefixerad plats vilket de säger att storleken på speglarna bekräftar. Ofta är det personer som inte har satt sig in i gymkultur tillräckligt eller aldrig själv tränat särskilt mycket. För mig känns det som om det är självklart att det är så att man använder speglarna för att kunna träna rätt, men verkligheten ser inte ut så. Allt för många gånger träffar jag personer och läser uppsatser som visar på oförtåelse och okunskap. Därför kan man inte tala om det för mycket. :)
Gymmet är för en annan del också, sociologiskt, väldigt spännande då den bryter ner många homofobiska "regler". På gymmet kan t o m många av de mest homofoba personerna tänka sig att titta på och ta på andra män.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar